THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Tuesday, May 31, 2011

Celebrating house day >>> Dataran Nilai

HAPPY HOUSE DAY....
.
.
.
.
.
.
.

LIMITED EDITION only for PT 22086


PLACE: Dataran Nilai, Negeri Sembilan.
SPONSORED: Domino Pizza, Kedai Kek Tidak Bernama.
TRANSPORT: Perkhidmatan Cik Zaty Sdn. Bhd.
CLOTHS: Daripada almari masing-masing.
PHOTOGRAPHER: Tukar-tukar lah.
CAMERA: Pakai henset murah, jual tepi jalan jek.

---------------------------------LAND BRIDGE---------------------------------


Terima kasih semua atas kerjasama yang di berikan!.-Korang memang the best-



Thursday, May 26, 2011

Biler bab kahwin jadi masalah negara.>>>>>

23/05/2011 2:14pm
KUCHING - Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) memandang serius isu sosial yang berkaitan dengan trend melewatkan perkahwinan, terutama di kalangan wanita berpendidikan tinggi.

Kami memberi perhatian serius trend perkahwinan yang semakin di lewatkan, khasnya di kalangan wanita yang memberi alasan bahawa mereka tidak ada calon yang sesuai,” katanya pada taklimat dan bual bicara Dasar Keluarga Negara (DKN) peringkat negeri Sarawak, yang di hadiri Menteri di Pejabat Ketua Menteri Datin Fatimah Abdullah di sini hari ini. - Bernama

Apabila cik Mira menyatakan hasrat nak bertunang 26 June ni, kecoh!! Waaaa, tahniah yek cik Mira (jodoh da sampai). Ikat dua tahun kan. Selepas nie sapa plak yang akan menyusul??? cik ekin? cik rehan? ker cik farihah? wat yang len-len:
-cik linda
-cik kak nisa
-cik zaty
-cik eca
-cik diba
-cik dayah
Kener tunggu la yek (putarea raja dari kayangan),  coz kita semua ni pun tak tahu biler jodoh nak sampai??? Calon pun tarak der (iya ka?) ..sob..sob..sob..tapi tak la se-desprate mana kan, except cik zaty. ahahahhaha (joke only).....

Kalau citer bab kahwin mengahwini nie 10 hari pun tak cukup. Kena tujuh puluh tujuh hari-tujuh puluh lapan malam. Ala-ala orang kahwin yang terover gitu. Meriah mak ngah. Ye la, banyak benda nak kena pikir. Yang belanjanyer lain, yang tempahan baju lagi, yang nak uruskan makan minum tetamu, hantaran, ni baru hal tunang belum bab akad nikah smua, pening-pening?? And  its all about money, time and place...huhu.. Kalo future husband korang kaya maya ala-ala:

-CARLOS SLIM HELU, Mexico
-BILL GATES, Amerika Syarikat
-WARREN BUFFETT,Amerika Syarikat
-MUKESH AMBANI,India

Gila kentang! Kalo camne,baru la korang boleh goyang kaki sambil makan potato chips. Enjoykan hidupmu ngan gi window shopping jek la. Dahsyat-dahsyat!!! Hidup bagaikan terbang di udara--melayang-layang.

Tapi biler bab "korang nak future husband yang camner??" . Kemain panjang list nyer, lagi gempak dari perbentangan Rancangan Malaysia k-10 (RMK) ....waaaaaaa.....contohnyer la kan:

-kalo boleh biarlah beragama Islam. ni paling penting.
-der ruper, kalo boleh ala-ala Ashraf Muslim (ni kak nisa punyer).
-poket penuh. Hahahhah, habis kena kikis jap gi. Kesian...
-Ader keta. Senang sikit nak gerak. Tapi keta bukan nak yang biaser, tapi punyalah high..




  • Audi





  • BMW





  • Mercedes-Benz





  • Porsche





  • Alfa Romeo





  • Ferrari





  • Lamborghini


  • -Ader rumah, rumah mahal sekarang ni, as a precaution in asset. Rumah kalo boleh nak se-beso zoo negara..hampeh!
    -etc

    ..........................semuanyer............................
    Tak boleh blah!!!!!...sungguh tinggi cita-cita mu anak muda.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Alahai hidup--maner den nak cekau makhluk Tuhan yang sesempurna begini???? Cerok maner diorang semua ni tinggal.

    Tapi kata orang- tak bek mengeluh.....

    "JODOH DAN PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN".

    Lagi satu--kata orang  kalo korang sayang sampai terbelah bumi, couple sampai 1000 tahun pun tapi kalaulah si dia itu bukan jodoh korang pun tarak der maknenyer. Betoi tak?? berserah jek la. Yang penting---kita hanyalah merancang, Tuhan yangg menentukan. So, kita enjoy!




    Monday, May 23, 2011

    CONGRATS Cik Mamon-Cikgu Mamon la

    Assalamualaikum,

    Yeah!
    Alhamdulillah.
    Congratulation to my dearest sister, atas kejayaan menempatkan diri ke menara gading di utara malaysia-INSTITUTE PENDIDIKAN GURU KAMPUS,PERLIS.
    Jadik cikgu pendididkan jasmani katanya-elok bebeno la,
    Dia kan suker dance sambil menyanyi lagu indonesia. Hahhhah....

    Mane tau nanti dia boleh ubah selera lak-dance and nyanyi lagu thailand. Mau gempak ini Malaysia ada cikgu serba boleh nih.
    Hhahahhaha...

    Walaupun sudah beberapa hari mamon masih menimbang berat dan kepanjangan perlis dan johor di atas peta.
    Semua orang dalam family ni da ACCEPTED and AGREE 100%  tok dia gi sambung belaja kat saner.
    Aja-aja fighting cik mamon!!!

    Walaupun macam-macam alasan dia bagi, misalnyer:
    -jauh bebeno
    -tak de orang nak anto la
    -msti stahun skali gaknyer dia balek.
    -ti rindu kat ziqa, camner???
    -sedih la nak tinggalkan family.
    -etc.

    Akhirnyer....
    Cik mamon pergi jugak blajar saner.

    Jangan sedih-sedih sangat cik mamon yek.
    Ti cik diba tolong jagekan cik ziqa.
    Tapi rasenyer mesti ziqa pun setuju kalo cik mamon ni gi blaja jauh-jauh, semak.
    : )

    Cik mamon jangan nangis nanti-sob...sob..sob...nanti hari-hari telepon tau. 
    Ti cik yam send MMS picture terbaru cik ziqa. Tak pun watlah video call ker.
    Paper pun-Tahniah, tahniah...jadilah cikgu yang berjaya Ok.
    Cayok-cayok!!
    
    cikgu mamon @ cikgu HAZIMAH SHAHRUDIN..

    Sunday, May 15, 2011

    Must see saturday: Gambar anak sedaraku bermain.


    Ziqa looks so happy kat dalam baldi nie--aku yang letak. Hahahah..

    Dan maser cuti ni la, dioanrg telah mengasah bakat tok bermain bola merah.--lets see diaorg men cmner..=)

    pegang-pegang manja dulu...

    ziqa men ganas.. kesian sama alia.

    alia pun telah mendapat tnjuk ajar daripada jrulatihnyer, my mum..ahhahaha

    sampai mrngkak-rangkak alia men, dahsyat sngguh-sengit-sengit..

    alia tengah minum air--haus gaknyer..
    .
    .
    dan
    ziqa minum susu- tambah tenaga la tuu..
    .
    .
    .
    .
    .
    dan tak lamer pastu
    diorang pun
    .
    .
    .
    .
    zzzZZZZZzzzzz... penat gaknyer...

    alia...

    ziqa..

    cayang korg berdua---sleep well girls.

    Friday, May 13, 2011

    Pengalaman aku naik Keretapi Tanah Melayu.

    Assalamualaikum.

    Fuh, as you'all know-aku nih suka survive hidup sesorang (suka buat benda pelik-pelik actually). Then, biasa bila nak balik kampung--daripada Nilai bus stand aku menapak gi keretapi Nilai dan turun ke Seremban (RM 2.30). Daripada situ, aku jalan kaki gi Terminal Satu. Here we go, aku naik bus lagi gi Terminal Dua (haila). Finally, sampai saner--baru aku boleh beli tiket ke Johor dan naik bus kat saner sampai ke Larkin, Johor. Amacam?

    So, bila aku tengok der laluan KTM ke Kulai. Aku pun try la. Hhhehe, antara impian aku yang suka buat benda pelik-pelik. Kuang, kuang, kuang...


    See?
    Tercapai gak impian gila aku. Huhuhu.. First time nek keretapi dalam perjalanan jauh. Ku sangkakan mentari sampai ke malam, tapi hujan  petir di tengahari. Schedule delay coz ada tanah runtuh di ....(aku pun malas nak mek tau). Down gila-gila ah mood aku time tuh. Ada la dalam empat jam aku aku kena tunggu. I repeat, four hours!!! Huhhu... seb bek aku tak bentang tilam jek kat stesen keretapi tuh. Bengang kot.

    Ok, bila dah sampai--angin bayu senja pun kembali normal. Aku dapat tempat di sebelah modern Indian aunty. Say what, dia memang kaki keretapi (suka naik keretapi). Op kos dia cakap bagi warga emas--half price. Aiseh. Suker la tuh. Senyum memanjang la mak cik tuh. 

    Perasaan aku still sangat teruja walaupun down jap tadi. Menarik kot. Suasana dalam keretapi yang too different dengan suasana dalam bus. Kita boleh gerak ke mana-mana sesuka hati. Ada tiolet (ok la), ada tempat makan (takut nak try--tak der kawan), tengok pemandangan kampung, rumput, rumah-rumah, suasana keretapi yang diorang stop jap waktu malam, riuh rendah orang ramai... Rsaer macam akt obersi pulak. Perasan!

    Then, lastly sampai tertidur aku tunggu sampai. Guess what? Aku sampai dalam kol 1 pagi. Repeat, 1 am. Huhuhu... Then, my dad and my mum yang datang amek kat Kulai. Then, aku tak ingat apa-apa... zzZZZ...