THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Friday, April 15, 2011

Persediaan menghadapi peperiksaan--Fighting!

Assalamualaikum.
Next week da nak final semester pnyer exam. OSCE lagi, pening lalat jap. Banyak benda nak kener catch up. Subject daripada sem one to six nak kener bace. Sob, sob, sob...(salah sndrik gak-coz tunggu last minute).

Nak djadikan citer, pada khamis lalu, dipagi yang hening sedang aku, mira, linda dan dayah  nak kuar gi libary. Madam soh masuk lecturer hall balek. Dan biler madam wat pengguguman bahawasanyer exam next week-otak aku da blank time tu (short cut-loss memory). Revision pun tak abes lagi weh. Maner aku nak curi maser tok sudy-kalo la der 80 hour per day pun lom tentu cukup nak wat revision (sila tambah 100 GIG)...waaaa!!!


So, dengan hati kering dan tanpa perasaan aku tabahkan la hati dan mata ni tok study sampai lewat malam. Sampai cecah 2.30 a.m pn aku bantai jek..asal aku study. Jangan ikut perangai buruk aku nih yek (18sx). Hhahah... MasyaAllah, anka saper la nih?

Biler fikir-fikir bukan setakat dengan study,revision jek aku leh usaha tok success.. dan oleh keraner kinsafan dalam diri yang datang dari hati-aku tekad gak tok fasting on monday and thursday-poser sunat. Hopefully, Allah will bless me all the time.


*lari dari tajuk ckit-tadi kak yam kol and said abang yem akan mek aku petang ni coz ader walimatul urus rumah sedare. Sekarang ni pun tunggu dia kol aku-tapi aku da msg dia. No response, dia da luper kat aku kot. Tak tau la ziqa-anak sadare ku yang comel tu ikot tak. Ti leh gak jumpa anak sdare lagi satu-Alia qistina..miss you too.

Last word-wish me luck for this final exam and OSCE.. bler da lpas ni- LJM will coming soon.. aja-aja fighting!!!